Terapie prin plutire

Unic în Iași

Relaxează-ți mintea, vindecă-ți corpul, plutește!

Terapia prin plutire este un mod unic de relaxare și vindecare ce implică sesiuni de plutire de 60-90 minute în bazine cu săruri de magneziu şi sulf.

La Marea Moartă este singurul loc natural de pe Pământ unde se poate exerimenta terapia. Este cunoscut faptul că 90 de minute de plutire echivalează cu odihnirea profundă a 6-8 ore de somn și pacea din urma unei meditații.

                                                    

Prețuri

Preț
Ședință 60 minute
Plutire 60 min

100 lei

Preț
Ședință 90 minute
Plutire 90 min

125 lei

Oferte

Promoţie
Prima ședință
Plutire 60 min

75 lei

-25 %
Câștigi
25
 lei
O ședință de 60 minute
Abonament
5 Ședințe
Plutire 60 min

425 lei

-15 %
Câștigi
75
 lei
5 ședințe de 60 minute
Abonament
10 Ședințe
Plutire 60 min

800 lei

-20 %
Câștigi
200
 lei
10 ședințe de 60 minute

Soluția de sulfat de magneziu, cunoscută şi sub numele de sare amară sau Epsom, la o concentraţie foarte ridicată (500 kg de săruri la 1 tonă de soluție), este atent controlată și menţinută la temperatura pielii de 35 de grade pe durata sesiunii de plutire. Plutirea se face fără cel mai mic efort la suprafața apei de doar 25 cm (nu trebuie să știi să înoți), fiind susținut  în imponderabilitate datorită densității ridicate.

Sesiunile, in mod uzual, se fac individual, bazinul având dimensiuni apropiate de cele ale unui jacuzzi. Se beneficiază simultan de relaxare psihică şi fizică, de tratamentul termal, de aportul de magneziu şi sulf.

 

Avantajele şi totodată diferenţele majore faţă de tratamentele cu ape termale sau cele în lacuri saline

– Lacurile saline au în compoziţie sarea clasică de bucătărie NaCl cu sodiu și clor ca principale elemente, în timp ce bazinele de plutire au în compoziţie sarea amară MgSO4 cu magneziu şi sulf ca principale elemente. Diferenţa este esenţială.
– Densitatea soluţiei de sulfat de magneziu este unică: nu există stațiuni balneare cu ape bogate în magneziu şi sulf la aceasta concentraţie. Singura care se apropie de acest nivel este Marea Moartă, cu un nivel al salinităţii de 1,24kg/l şi un procent de 50% al clorurii de magneziu. Comparativ, bazinele de plutire au un nivel al salinităţii de 1,28kg/l şi sulfat de magneziu la concentraţie peste 99%.
– În cazul bazinelor de plutire, intimitatea şi liniştea esenţiale pentru vindecare vin la pachet cu o calitate a sărurilor, a purităţii şi igienei apei ce nu se pot regăsi în majoritatea staţiunilor balneare sau lacurilor saline.
– De tratamentele balneare și lacurile saline se poate beneficia doar în perioade scurte, de obicei concedii de 1-2 săptămâni pe an. Terapia în bazinele de plutire poate fi urmată în mod constant, atât prin sesiuni intensive de 3-5 şedinţe săptămânale, dar şi prin abonamente de întreţinere cu sesiuni săptămânale sau bilunare.
– Absorbţia de magneziu şi sulf prin porii pielii complet deschişi, la o temperatură ce este în acelaşi timp comfortabilă şi echilibrată, este net superioară faţă de cea oferită de tratamentul oral cu suplimente alimentare pe bază de magneziu.
– Simultan cu terapia prin plutire în săruri de magneziu în incintele construite de Aquarmony se beneficiază automat de terapie cu ozon, care este introdus în aerul şi apa bazinului înaintea fiecărei sesiuni de plutire.

 

Ce înseamnă Terapie prin Plutire?

Pluteşte fără efort în baia de apă cu sare Epsom, eliberat de gravitaţie, lumină şi sunet pentru a atinge relaxare profundă, meditaţie si stare de bine.

Terapia prin Plutire ajută la relaxare, eliminarea stresului şi tensiunii, atât mentale cât şi fizice.

Sarea Epsom este un ingredient natural mineral compus din magneziu şi sulfat, ambele foarte bine absorbite de piele. Aceasta are multe beneficii, printre care diminuarea stresului, detoxifierea corpului, eliberarea durerilor musculare, catifelarea pielii, etc.

 

Beneficiile pentru corp şi minte

Studiile efectuate in SUA şi Suedia demonstrează faptul că terapia prin plutire oferă beneficii ample, inclusiv reduceri semnificative nu numai la nivelul de stres ci şi la dureri cronice, edeme, dureri de cap, depresie şi insomnie, in sincron cu scăderea tensiunii arteriale şi imbunătăţirea pielii.

Doctori, sportivi si entuziaşti folosesc terapia prin plutire pentru echilibrul circulator, respirator, digestiv, muscular şi hormonal.

Datorită conţinutului mare de sare Epsom, corpul se reîmprospăteaza, detoxifică şi echilibrează absorbind magneziul iar pielea rămâne catifelată şi fină mult timp.

Lista de beneficii asupra sănătăţii este extrem de numeroasă, are practic loc o terapie naturală şi completă asupra întregului corp fizic, simultan cu o relaxare la nivel mental, cei care plutesc beneficiind de ameliorare sau chiar vindecare completă a afecţiunilor enumerate mai jos.

 • relaxarea musculaturii bronșice și normalizarea respirației
 • imbunătățește sinteza de colagen în țesuturile fibroase – tendoane, ligamente și piele
 • recomandat în fibromialgie, artrite, migrene, tendinite, bursite, inflamații, fracturi
 • accelerează repararea țesutului muscular și osos în accidente și recuperări postoperatorii
 • accelerează procesul de vindecare în urma traumelor, alungește coloana realiniind discurile vertebrale
 • elimină durerile cronice de gât și de spate, crampe musculare ce afectează în special musculatura spatelui şi a gambelor până la criza de tetanie
 • metabolismul energiei – reduce oboseala cronică, letargie, crampe musculare și cârcei musculari
 • menține o funcționare sănătoasă a apratului reproductiv
 • reglează și echilibrează stările de insomnie și deprimare, de schimbări bruște ale dispoziției, iritabilitate sau furie
 • îmbunătățire a calității vieții pe durata sarcinii: scad crampele, edemele, tensiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, reducând riscul de naștere prematură sau avort spontan
 • oferă oportunitatea unei conexiuni fizice și emoționale mai profunde cu fătul
 • reduce toxicitatea chimioterapiei și a radioterapiei
 • Diabet – rol esențial – scade rezistența la insulină, scade glicemia, ajută la prevenirea complicațiilor – necesitatea prezenţei magneziului în etape de importanţă majoră ale secreţiei insulinei şi metabolismului glucozei (neuropatie, retinopatie, afectare renală, hipertensiune arterială
 • îmbunătățește puterea de concentrare, procesele creative, analitice
 • accelerează învățarea și memorarea, fiind folosit ca instrument în acest sens

Densitatea soluţiei de sulfat de magneziu este unică: nu există stațiuni balneare cu ape bogate în magneziu şi sulf la aceasta concentraţie. Singura care se apropie de acest nivel este Marea Moartă.

În cazul bazinelor de plutire, intimitatea şi liniştea esenţiale pentru vindecare vin la pachet cu o calitate a sărurilor, a purităţii şi igienei apei ce nu se pot regăsi în majoritatea staţiunilor balneare sau lacurilor saline.

Este cunoscut faptul că 90 de minute de plutire echivalează cu odihnirea profundă a 6-8 ore de somn.

 

Sfaturi şi cele mai bune practici

Înainte de plutire

Epilatul

 • Pentru femei, evitaţi epilatul cu cel putin 10-12 ore înainte de şedinţă pentru a nu simţi discomfort când sarea intră în contact cu pielea sensibilă.
 • Pentru barbaţi, evitaţi bărbieritul cu cel putin 5-8 ore înainte. Orice leziune vă va distrage atenţia din cauza concentraţiei mare de sare Epsom.

Vopsitul părului

 • Evitaţi plutirea în pod-uri timp de 72 de ore după vopsit.
 • Din respect pentru următorii clienţi, vă rugăm să aşteptaţi până când vopseaua nu se mai ia pe prosop, altfel vopseaua va colora apa.

Mâncarea şi hidratarea

 • Este indicat sa luaţi o masă usor digerabilă cu 1 ora şi jumătate sau 2 înainte de sedinţa de plutire. Dacă mancaţi prea mult, vă veţi simţi plini şi sistemul digestiv va intra în acţiune, ceea ce vă va distrage de la relaxare.
 • Hidratarea corespunzătoare sporeşte experinţa plutirii, alimentează mintea şi măreste capacitatea de relaxare şi conştientizare

Cofeina/Ţigarile

 • Încercaţi să evitaţi pe cât posibil consumul de cofeina şi tutun înainte de şedinţa de plutire deoarece ele stimuleaza corpul, în special inima.
 • Scopul şedintelor este de a te relaxa, detoxifia şi de a-ţi încetinii ritmul.

Duşul înainte şi după plutire

 • Duşul înainte de a intra în Float Pod este obligatoriu deoarece trebuiesc înlaturate cremele şi parfumurile care pot afecta negativ calitatea apei.
 • Duşul de după plutire este recomandat să se faca doar cu apă, clatind bine pielea deoarece sarea este benefică acesteia. Dacă aveţi părul lung, vă recomandăm să îl spălaţi cu şampon.

În timpul plutirii

Respiraţia

Respiraţia poate fi un instrument minunat pentru a-ţi calma mintea şi a-ţi relaxa trupul. În primul rând, încearcă să respiri pe nas. În mod conştient încearca să respiri adânc, dar odata cu intrarea în ritm, încearcă sa nu îţi mai controlezi respiraţia, ci doar să o observi. Corpul işi va aminti întotdeauna respiraţia, nu este necesar sa o controlezi.

Poziţia

Pentru o poziţie confortabilă şi pentru o relaxare deplină sunt recomandate 2 poziţii:

 • Cu mânile pe langa corp cu palmele în jos
 • Cu mâinile pe lânga cap cu palmele în sus. Între mâini şi corp formânduse un unghi de aproximativ 90 de grade

Încearcă să te poziţionezi în centrul pod-ului pentru a evita să atingi marginile. Ajustează-ţi poziţia doar din degetele de la mâini sau picioare, încet, rămânând calm. Odata mulţumit cu poziţia şi simţindu-te confortabil, rămâi nemişcat şi relaxeaza-ţi toţi muşchii.

Evitarea distragerilor ce pot apărea de-a lungul plutirii

 • Apă sărată în ochi – Podul nostru contine 500 de kg de sare Epsom dizolvată în apa. Evită să te atingi la ochi cu mâna pentru a nu simţi discomfort ce te poate scoate din starea de relaxare. Dacă totuşi se întamplă să îţi intre în ochi apă cu sare, foloseşte apa curată ce o ai la dispoziţie în Pod şi şterge-te cu prosopul curat.
 • Telefonul mobil – Unul dintre elementele importante ale terapiei prin plutire este lipsa distragerilor exterioare precum sunetele şi vibraţiile. Nu iţi strica relaxarea şi concentrarea lasând telefonul sa te distragă în mijlocul seisiunii. Tot ce trebuie să faceţi este să lăsaţi telefonul închis sau pe silenţios, fără vibraţii.
 • Relaxarea gatului si a spatelui – Prima dată când veţi intra în Pod, veţi fi surprins cat de uşor este să plutiţi fără efort. De multe ori, cei care nu sunt obişnuiţi cu plutirea stau încordaţi, crezând că apa nu va susţine capul fără a lăsa gura, nasul sau ochii deasupra apei. Nu aveţi de ce să vă faceţi griji! Stând complet relaxaţi, doar jumatate din corp va atinge apa.
 • Închideţi luminile în cameră – Deşi Pod-ul este construit pentru a bloca toate distragerile exterioare, el nu este închis etanş, pentru a permite ventilarea spaţiului interior cu aer curat. De aceea, trebuie ca înainte să intraţi în apă, să nu uitaţi să închideţi toate luminile din camera şi de la duş pentru a nu fi nevoiţi să vă mai ridicaţi din Pod.